dijous, 4 de novembre del 2010

La visita del Papa, benefici?

Suposo que ho sabeu, però si per alguna estranya raó viviu dins una cova al mig del bosc on l'únic contacte mig humà és quan toqueu la molsa que creix a la roca humida que utilitzeu per dipositar-hi les fulles esgrogueïdes de la tardor per tal de fer-ne un collaret que vendreu en una fira medieval, (pausa dramàtica i necessària per agafar aire) us ho explicaré: aquest Diumenge (l'únic dia que, com va dir Mossèn Ballarín, els clergues treballen) ens visita el Papa Benet XVI.

Oh! Què bé! Ens ve a visitar el Papa!! Què guai!
Aniré a comprar un ciri i li demanaré que me'l signi!
Doncs jo fa un any que estic brodant un mocador amb la seva cara i la meva envoltats d'un cor en forma d'àngel que aguanta pacientment un ciri que, a la vegada, hi surt la cara de Jesucrist i la Verge Maria! <-- Exemples de l'histerisme que deuen patir les monges de qualsevol convent, ara mateix

Però la pregunta és: si ve el president de Kazakhstan, el senyor Karim Kajymqanuly Massimov (sí, té un cognom rus), tallarem els carrers, prepararem pantalles gegants i construirem estances noves a l'arquebisbat de Barcelona perquè hi pugui dormir tranquil·lament? La resposta no cal que la contesteu... bé, va... sí... contesteu-la (teniu 3 segons) 1, 2 i... 3! Exacte, la resposta és no!

Ara direu, home el Papa és l'escollit de Déu per ensenyar la pràctica catòlica a la terra. Sí, però, com el senyor Karim, també és un cap d'estat. I què hauria de ser més important? Establir contactes amb un estat per tal d'obrir-nos en nous mercats i així potenciar l'economia local, o establir contactes amb el cap de l'església catòlica per tal d'aconseguir, suposadament, que per un dia la ciutat de Barcelona sigui el melic del món?

Perquè aquesta és una altra. El fet que vingui el Papa no causa cap mena de benefici a la ciutat de Barcelona. D'acord, amb els milers i milers de visitants que vindran aquest cap de setmana, els comerciants de la ciutat hauran fet l'agost el mes de novembre i això sempre està bé, però quan val tot el muntatge? Recordem que bona part d'aquest el paguem tots nosaltres, amb el diner públic. També és bo recordar que a Espanya, segons diu la Constitució, es garanteix la llibertat de culte de les persones i assegura relacions de cooperacions entre els poders públics i totes les confessions religioses. D'acord, davant d'això, l'estat aportaria diner públic en una visita del senyor Tenzin Gyatso, el líder espiritual dels budistes?
Amb dades del 2004, Catalunya va rebre 11.816.977 turistes, el 22'6% de tots els turistesd'Espanya, el 7è país de la UE amb més turistes. Aquests són els autèntics beneficis!

De veritat volem que Barcelona sigui el melic del món durant un dia perquè ens ve a visitar el Papa? De debò volem tenir aquest dubtós honor? Amb mi que no hi comptin.

Un altre tema molt interessant és la gent que estan a favor de la visita del Papa perquè "així l'obra d'Antoni Gaudí serà consagrada". A aquesta gent els hi diria (i els hi he dit) que l'obra d'Antoni Gaudí està consagrada, reconsagrada i tornada a consagrar: l'any 2009 la Sagrada Família va ser visitada per ATENCIÓ! més de 2'3 milions de turistes! Persò sí, teniu raó, l'obra d'Antoni Gaudí ha de rebre la visita del Papa, és absolutament necessari. Si de veritat voleu que la figura d'Antoni Gaudí sigui, encara més, reconeguda arreu, no us esteu a buscar possible miracles que hagués pogut fer (per miracles a Lourdes, i encara gràcies), intenteu que la Sagrada Família es finalitzi tal i com ell va desitjar.

Per acabar, dir que tots som lliures de fer el que ens roti; així doncs, si algun humil lector d'aquest sermó vol anar a veure "la gran festa de l'església" que porti paraigües perquè (Déu no ho vulgui) sembla que plourà. Ai, las! Déu envia el seu alter ego terrenal a Barcelona i podria ser que el propi Déu fes que plogués... curiós.


I aquí us deixo un vídeo. No tingueu cap mena de dubte que la meva voluntat és que sigui d'allò més parcial: http://www.youtube.com/watch?v=Mmt1rnJ_a40



PD. M'acabo de llegir el text i potser desprèn demagogia per tots els costats, però què coi! Els partits polítics també en fan i guanyen (o no) eleccions
PD2. D'acord, el primer PD també conté una mica de demagògia... què?! Que ara no puc fer com els de PlataformaxCatalunya? Casum seuna!

2 comentaris:

  1. Abans de tot he de confessar que el Papa vingui a Barcelona m'és totalment indiferent i que no comparteixo el que profecia.

    Tanmateix, no comparteixo alguns dels fets que comentes ^^"
    El país al qual pertanyem (de moment) és catòlic tot i que tothom és lliure de tenir l'ideologia o religió que vulgui.
    Estic d'acord en que la visita del Papa no sigui tota de flors i violes, però ens promociona a través dels medis de comunicació. Aquell dia, Barcelona i la Sagrada Família apareixeran a totes les tv del món.
    La gran pega que hi trobo, a part del "despilfarro" de diners que es fa tant en mesures de seguretat i millores dels carrers pels quals passarà aquest senyor és que tallaran massa carrers. Com es mourà la gent que viu per allà a prop? Nose, és un fet que m'indigna bastant...

    En fi, en gran part de la resta hi estic d'acord :)
    El vídeo és boníssim XD

    PS: Felicitats pel blog ^^ Fa temps que hi passo i m'agrada.

    ResponElimina
  2. Genís fill meu (recurs literari), no abaixis el llistó. Noooooo! Torna a la fabul·lació.
    La crònica diària; la crítica de la crònica diària. Nooooo!
    No.
    Respecte al Papà, es veu que el gremi de pastissers de Barcelona li ha regalat una mona de 55 quilos.
    Mona vull dir de menjar (?) així ho he entès jo (?). No crec que fos una mona de 55 quilos de les que pugen i baixen dels arbres.
    ...ara, que vés a saber també. Amb el tipus de barrets que porten, amb les bates d'anar per casa com surten al carrer, i que tot ho diuen cantant...

    ResponElimina